Kuriozitete

A e keni ditur domethënien e vërtetë të simboleve që më se shpeshti i përdorni?

Që nga krijimi i njerëzimit, rreth 200.000 vite, është dashur që të krijojmë, mësojmë dhe zhvillojmë mënyra për të komunikuar mes vete. Duke filluar nga simbolet dhe tingujt, e më pas duke u zhvilluar në fjalë dhe gjuhë; linguistika e gjuhës së njerëzimit është me të vërtetë mahnitëse. Me kalimin …

Lexo më tepër »

Nëse i dini përgjigjet e këtyre pyetjeve, ju fitoni menjëherë pasaportën amerikane

Vitin e kaluar, pothuajse 730,000 njerëz u natyralizuan në qytetarë amerikanë, vetëm duke u përgjigjur saktë në minimumin 6 pyetje, përcjell arbresh.info Për ta marrë shtetësinë amerikane duhej që secili prej të kalonte një test qytetar, duke iu përgjigjur pyetjeve rreth historisë, qeverisë dhe gjeografisë amerikane. Nuk është një pengesë …

Lexo më tepër »