Si t’i shpëtoni jetën dikujt që vuan nga ataku kardiak në vetëm 60 sekonda

Sipas Dr. John Christopher, jeta e një njeriu, i cili pëson atak në zemër, mund të shpëtohet me një lëvizje të vetme. Sipas tij, në 35 vite praktikë duke punuar me njerëz dhe në mësimdhënie, ai kurrë nuk ka humbur një pacient që ka pësuar një sulm në zemër në shtëpi.

Metoda e tij konsiston në marrjen e një luge çaji me pluhur speci cayenne në një gotë me ujë të ngrohtë. Jepjani pacientit dhe brenda pak minutash ai do të ndihet shumë më mirë. Shumica e sulmeve në zemër shkaktohen nga kequshqyerja. Kjo është një nga ndihmat më të shpejta sepse në këtë mënyrë zemra ushqehet menjëherë me një dozë të fuqishme.

Të gjithë duhet ta dini këtë në mënyrë që t’u vini në ndihmë njerëzve që ndeshin këtë problem. Një sulm në zemër mund ta pësojnë të gjithë rreth jush. Çaji i ngrohtë vepron në një mënyrë të tillë duke hapur strukturën e qelizave, që i bën ato të zgjerohen dhe ta pranojnë atë shpejt. Kjo shkon direkt në zemër, nëpërmjet sistemit të arterieve. Funksionon më shpejt se çdo kapsulë apo mediakament tjetër.